Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Chili-tomaattikastike

Täyteläinen, chilillä maustettu tomaattikastike on omiaan pastan seurassa.
Täyteläinen, chilillä maustettu tomaattikastike on omiaan pastan seurassa.
Täyteläinen, chilillä maustettu tomaattikastike on omiaan pastan seurassa. Kuva: Carolina Husu

Chili-tomaattikastike

6–8 annosta

Ainekset

  • reilu kilo tomaatteja
  • 1 iso punasipuli
  • 2 punaista chilipalkoa
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kasvisliemikuutio (ilman glutamaattia)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl vettä
  • 1 ruukku basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne kuumaan veteen. Vedä kuori irti. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Jos kuoret ovat hyvin pehmeitä, niin arkiseen kastikkeeseen niitä ei välttämättä tarvitse poistaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna sipuli. Halkaise chilipalot ja poista siemenet. Hienonna palot. Varo chilin käsittelyn jälkeen hieraisemasta silmiä.

Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa ja lisää sipuli- ja chilipalat. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, sokeri ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita mukaan vielä vesi, suola ja pippuri.

Anna kastikkeen hautua noin tunti. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten, jotta se ei tartu kiinni. Kastike saa olla rakenteeltaan paksua. Jos se on liian löysää, hauduta ilman kantta hetki, jotta nestettä haihtuu. Lisää valmiiseen kastikkeeseen silputtu basilika tai oregano.

Vinkki

Voit käyttää tuoreiden tomaattien tilalla 3 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja.