Chili-tomaattikastike
Chili-tomaattikastike
6–8 annosta
Ainekset
- reilu kilo tomaatteja
- 1 iso punasipuli
- 2 punaista chilipalkoa
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 kasvisliemikuutio (ilman glutamaattia)
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl vettä
- 1 ruukku basilikaa tai oreganoa
Valmistusohje
Leikkaa tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne kuumaan veteen. Vedä kuori irti. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Jos kuoret ovat hyvin pehmeitä, niin arkiseen kastikkeeseen niitä ei välttämättä tarvitse poistaa.
Hienonna sipuli. Halkaise chilipalot ja poista siemenet. Hienonna palot. Varo chilin käsittelyn jälkeen hieraisemasta silmiä.
Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa ja lisää sipuli- ja chilipalat. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, sokeri ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita mukaan vielä vesi, suola ja pippuri.
Anna kastikkeen hautua noin tunti. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten, jotta se ei tartu kiinni. Kastike saa olla rakenteeltaan paksua. Jos se on liian löysää, hauduta ilman kantta hetki, jotta nestettä haihtuu. Lisää valmiiseen kastikkeeseen silputtu basilika tai oregano.
Vinkki
Voit käyttää tuoreiden tomaattien tilalla 3 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja.
Osaston luetuimmat
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Mummolan omenapiirakka
- Aarre | Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä