Italialainen pizzapannari
Nopeasti valmistuva pizzapannari pelastaa lapsiperheen kiireisen arjen ja maistuu varmasti myös muille. Täytteitä voi vaihdella omien suosikkipizzatäytteiden mukaan.Italialainen pizzapannari
5–6 annosta
Ainekset
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
Täyte
- 400 g jauhelihaa, esimerkiksi hirveä tai nautaa
- 1 tlk (345 g) pastakastiketta
- ½–1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- 3 dl juustoraastetta
- 1 mozzarellajuusto
Lisäksi
- kirsikkatomaatteja
- basilikaa
Valmistusohje
Sekoita taikinan aineet kulhossa ja anna turvota puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut sipulit. Kun sipulit ovat laiskistuneet ja liha ruskistunut, lisää pannulle pastakastike. Sekoita.
Ota esipaistettu pannaripohja uunista ja paina tarvittaessa kohonneet kohdat alas. Levitä jauhelihaseos pannaripohjalle. Ripottele päälle juustoraaste ja revitty mozzarella. Jatka kypsentämistä vielä uunin alatasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sopivasti sulanut.
Viimeistele pizzapannari tuoreilla kirsikkatomaatinpuolikkailla ja basilikanlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


