Unelmainen torttu
Perinteisen unelmatortun täytteeksi vatkataan voita ja maustetaan se tomusokerilla. Kun täytteeseen lisää maustettua rahkaa tai tekee täytteen maustetusta tuorejuustosta, tortusta tulee kevyempi.
Perinteisen unelmatortun täyte on voikreemiä. Tässä tortussa täytettä on kevennetty maustetulla rahkalla. Kuva: Jaana KankaanpääUnelmainen torttu
noin 20 viipaletta
Ainekset
Pohja
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g voita
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl raastettua (luomu)sitruunan kuorta
- 1 rasia (200 g) sitruuna- tai appelsiinituorejuustoa
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kuivu. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotetulle leivinpaperille.
Vatkaa huoneenlämpöiset täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä lastalla jäähtyneelle torttupohjalle. Rullaa ja kääri torttu pakettiin. Anna tekeytyä hetki. Leikkaa torttu viipaleiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

