Kokeile uudenlaista vuokaruokaa: Yhdistää lohen ja nuudelin
Nuudelit sopivat myös vuokaruokaan, jossa on kalan lisäksi kasviksia ja kookosmaitoa.Uuni-nuudelikala
4 annosta
- Ainekset
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 2 tl currya
- 1½ tl suolaa
- 2 (150 g) pikanuudelilevyä
- ½ rs (125 g) kirsikkatomaatteja
- ½ ps (75 g) pinaattia (pakaste)
- 300 g lohifileetä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- lehtipersiljasilppua
Valmistusohje
Kumoa kookosmaito voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Lisää vesi, tomaattipyree ja mausteet. Sekoita hyvin.
Murra nuudelilevyt kahtia ja upota ne liemeen. Levitä halkaistut kirsikkatomaatit ja pakastepinaattipalat nuudelilevyjen väleihin.
Leikkaa lohi nahattomiksi paloiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää ne vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä nuudelilevyt ympäri ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja pöyhi ainekset sekaisin vuoassa. Ripottele päälle yrttisilppua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


