Grahamkorput
Korput voi leipoa sämpylätyyppisestä taikinasta. Kuivaaminen onnistuu leivinuunin jälkilämmössä tai sähköuunissa alhaisella lämmöllä.
Valkohomejuusto ja makea hillo tekevät grahamkorpuista viikonlopun aamiaisherkun. Kuva: Jaana KankaanpääGrahamkorput
noin 100 kpl
AInekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 6 dl grahamjauhoja
- noin 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja osa jauhoista. Sekoita, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Anna kohota ja leivo noin 50 pientä sämpylää. Kohota.
Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä hiukan ja halkaise haarukalla pistelemällä. Ruskista pinta 200 asteessa muutaman minuutin ajan ja kuivata 50 asteessa korpuiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

