Grahamkorput

Korput voi leipoa sämpylätyyppisestä taikinasta. Kuivaaminen onnistuu leivinuunin jälkilämmössä tai sähköuunissa alhaisella lämmöllä.
Valkohomejuusto ja makea hillo tekevät grahamkorpuista viikonlopun aamiaisherkun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Grahamkorput

noin 100 kpl

AInekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 6 dl grahamjauhoja
  • noin 6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja osa jauhoista. Sekoita, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Anna kohota ja leivo noin 50 pientä sämpylää. Kohota.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä hiukan ja halkaise haarukalla pistelemällä. Ruskista pinta 200 asteessa muutaman minuutin ajan ja kuivata 50 asteessa korpuiksi.