Kreikkalainen iltapalapiiras
Uni maistuu kreikkalaisen iltapalapiiraan jälkeen. Kreikkalaistyylinen Välimeren piirakka täytetään pinaatilla, salaattijuustolla, tomaatilla ja mustilla oliiveilla.Kreikkalainen iltapalapiiras
6 annosta
Ainekset
- 1 1/2 dl maitoa
- 1/4 pkt (13 g) hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 dl salaattipinaattia
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- 1-2 tomaattia
- 3/4 dl mustia oliiveja
- mustapippuria myllystä
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 2 munaa
- (ripaus suolaa)
- tuoretta oreganoa, basilikaa
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja alusta taikina jauhoilla. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kohota liinan alla.
Levitä kohonneelle piirakkapohjalle salaattipinaatti suikaleina, murennettu juusto, kuutioidut tomaatit ja viipaloidut oliivit. Pyöräytä pippurimyllystä täytteiden päälle hieman mustapippuria. Ripota pintaan hienonnetut yrtit. Sekoita ruokakerma ja munat. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

