Kirsikkagraavattu naudanpaisti
Happamilla kirsikoilla graavattu naudanliha maistuu kylmänä, ohueksi viipaloituna alkupalana, mutta sen voi myös paistaa kypsäksi.
Raakakypsytetty, mausteinen naudanliha tarjotaan salaattipedillä hapankirsikoin koristeltuna. Kuva: Jaana KankaanpääKirsikkagraavattu naudanpaisti
Ainekset
- 250 g pakastettua luomunaudanlihaa ohuina viipaleina (esim. lehtipihvi)
- 2 dl pilvikirsikoita (tai muita happamia kirsikoita)
- noin 0,5 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Perkaa kirsikoista kivet ja laita ne tekeytymään kivilikööriksi. Sekoita kaikki muut aineet. Anna lihan marinoitua ainakin 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Nosta lihat liemestä ja viipaloi ne pienempiin paloihin.
Nauti marinoitu naudanliha salaattipedillä, jossa on esimerkiksi salaatinlehtiä, kurkkuviipaleita ja parsaa. Voit myös paistaa tai grillata lihan ja tarjoilla joko kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi perunoiden kanssa. Kaikki happamat kirsikat sopivat tähän reseptiin.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
