Superhelppo uunibroileri valmistuu yhdessä astiassa: Riisiä ei tarvitse keittää erikseen
Riisipetillä kypsennetyt broilerinkoivet on helppo ruoka, joka valmistuu simppelisti yhdessä astiassa.Kuivatut herkkutatit, salvia ja eksoottinen ras el hanout -mauste antavat broilerille ainutlaatuisen maun. Rinnalleen se ei kaipaa kuin raikkaan salaatin, joka on kätevä valmistuu ruoan kypsyessä uunissa.
Broilerinkoivet riisipetillä
noin 5 annosta
- Ainekset
- 3 dl täysjyväriisiä
- 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 dl kuivattuja herkkutatteja
- 5 salvianlehteä
- 1 rl ras el hanout -maustetta
- 1 kg broilerin koipireisiä (maustamattomia)
Valmistusohje
Levitä riisi isoon, laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Lisää liemeen hienonnetut sipulit, tomaattimurska, murustellut herkkutatit, hienonnetut salvianlehdet ja ras el hanout -mauste. Kaada liemi riisin päälle ja tasoita. Nosta päälle koipireidet.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia, poista sitten folio ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit käyttää koipireisin tilalla myös broilerinnuijia. Tällöin ruoka valmistuu noin 45 minuutissa.
Vinkki: Jos et löydä Ras el Hanout -maustetta, niin voit korvata se esimerkiksi grillausmausteella. Huomioi mahdollinen mausteen suolapitoisuus.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

