Hapankaali-villisikapata

Suomen kasvava villisikakanta ja ympäri vuoden jatkuva metsästys lisäävät villisianlihan käyttöä. Murea liha sopii hyvin patoihin, kastikkeisiin ja keittoihin. Trikiiniriskin vuoksi villisika on kypsennettävä läpikypsäksi eli 70 asteeseen.
Hapankaali-villisikapata: Muheva lihapata ei säikähdä muutaman päivän säilytystä ja uudelleenlämmitystä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hapankaali-villisikapata

Noin 6 annosta

Ainekset

  • 800 g villisian patalihaa, esim. lapaa tai paistia
  • 2 tl voita
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1–2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 rs (400 g) hapankaalia
  • noin 5 dl vettä
  • 1 rkl sinappia
  • 10 mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista mahdolliset kalvot ja leikkaa annospaloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruskista lihat 2–3 erässä voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla. Kumoa ruskistuneet lihat pataan. Kaada pannulle desi vettä. Anna kiehahtaa ja kaada myös vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu. Mausta lihat suolalla.

Kuori sipulit, porkkanat ja palsternakka. Lohko sipulit, viipaloi valkosipulit ja kuutioi juurekset. Sekoita kasvikset ja hapankaali lihojen joukkoon. Sekoita veden joukkoon sinappi. Lisää vesi, mausteet ja kerma pataan. Nestettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät, joten lisää tarvittaessa vettä.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.