Hapankaali-villisikapata

Hapankaali-villisikapata
Noin 6 annosta
Ainekset
- 800 g villisian patalihaa, esim. lapaa tai paistia
- 2 tl voita
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1–2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 rs (400 g) hapankaalia
- noin 5 dl vettä
- 1 rkl sinappia
- 10 mustapippuria
- 3 laakerinlehteä
- ½ tl rosmariinia
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista mahdolliset kalvot ja leikkaa annospaloiksi.
Ruskista lihat 2–3 erässä voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla. Kumoa ruskistuneet lihat pataan. Kaada pannulle desi vettä. Anna kiehahtaa ja kaada myös vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu. Mausta lihat suolalla.
Kuori sipulit, porkkanat ja palsternakka. Lohko sipulit, viipaloi valkosipulit ja kuutioi juurekset. Sekoita kasvikset ja hapankaali lihojen joukkoon. Sekoita veden joukkoon sinappi. Lisää vesi, mausteet ja kerma pataan. Nestettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät, joten lisää tarvittaessa vettä.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja06:00
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019