Kyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa
Kyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa pelastavat arki-illan. Kypsästä kyyhkynlihasta valmistettava ateria on valmis tuossa tuokiossa.
Supernopea ja herkullinen tomaattimurskasta, mausteista ja kypsästä kyyhkynlihasta valmistuva kastike pelastaa kiireisen arki-illan. Kuva: Sanne KatainenKyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 2 tl voita tai öljyä
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ ruukkua oreganoa
- (½–1 dl vettä)
- 8 kypsää kyyhkyn rintafileetä
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kuumassa rasvassa kattilassa. Lisää tomaattimurskat, mausteet ja hienonnetut yrtit. Kiehauta. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää vettä.
Leikkaa kyyhkyn rintafileet viipaleiksi ja nosta kiehuvan kuumaan kastikkeeseen. Nosta kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoa kastike perunoiden ja salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
