Kikherne-linssisosekeitto
Hernekeitto on perinteinen laskiaisruoka. Jos haluaa vaihtelua perinnekeittoon, niin linsseistä ja kikherneistä voi keittää pehmeän sosekeiton. Valmiiksi kypsennetyt kikherneet nopeuttavat ruoanvalmistusta. Niitä myydään suolaliemeen pakattuna. Kuivatut kikherneet näyttävät isoilta, kurttuisilta keltaisilta herneiltä. Kikherneiden maku on aavistuksen pähkinäinen.
Linsseistä ja kikherneistä valmistetun sosekeiton voi juoda mukista tai kupista. Kuva: Jaana KankaanpääKikherne-linssisosekeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 rkl voita
- 1 iso sipuli
- 2–3 valkosipulin kynttä
- 1 l vettä
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 tlk (380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 1 rkl sitruunamehua tai tummaa balsamicoa
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja pilkotut valkosipulin kynnet. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio, suola ja pippuri. Lisää lävikössä juoksevalla vedellä huuhdotut linssit. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja valutetut kikherneet. Jatka hauduttamista puolisen tuntia. Soseuta keitto ja mausta sitruunamehulla. Kuumenna ja tarkista maku.
Vinkki
Jos olet pippurin ystävä, niin jätä pippurirouhe pois ja lisää keittoon rasia mustapippurilla maustettua tuorejuustoa. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

