Jauhelihakastike
Jauheliha on vaivaton raaka-aine. Jauhelihakastike kypsyy suhteellisen nopeasti, mutta pitkä haudutus antaa sille täyteläisemmän maun. Peruskastike muuntuu lisäämällä joukkoon kasviksia, yrttejä, maustekastikkeita ja erilaisia juustoja. Näin kastikkeeseen ei kyllästy, vaikka sitä söisi viikoittain.
Paahdetut tomaatin puolikkaat piristävät pastan kera tarjottavan jauhelihakastikeannoksen. Kuva: Jaana KankaanpääJauhelihakastike
4 annosta
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl voita
- 1 (200 g) iso sipuli
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 2 (200 g) porkkanaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 prk (á 250 g) Koskenlaskija ruokaa
- (suolaa)
Tarjoiluun
- spagettia
- minitomaatteja
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit kevyesti voissa. Lisää pannulle karkeaksi raastetut porkkanat. Anna hautua hetken aikaa. Lisää vesi, liemikuutio ja pippuri.
Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Lisää sulatejuusto ja kuumenna. Lisää tarvittaessa suolaa kastikkeeseen.
Tarjoa spagetin kanssa. Lisää annokseen halkaistuja minitomaatteja, jotka on paahdettu kuumalla paistinpannulla pilkukkaiksi. Ripottele lopuksi pinnalle ruohosipulisilppua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
