Punainen aroniamehu
Marja-aroniasta valmistuu kauniin punaista mehua, johon makua antavat myös kirsikanlehdet. Mehu säilyy viileässä tai pakastettuna.Punainen aroniamehu
Ainekset
- 2 kg eli noin 4 l kokonaisia marja-aronioita
- 20 kirsikanlehteä
- 4 l kiehuvaa vettä
- 100 g sitruunahappoa
- 1–3 kiloa sokeria
Valmistusohje
Kaada kiehuva vesi marjojen ja kirsikanlehtien päälle. Säilytä huoneen lämmössä vuorokausi. Lisää seokseen sitruunahappo. Säilytä toinen vuorokausi. Siivilöi mehu ja kuumenna kattilassa sekä lisää sokeri. Kiehauta. Pullota ja säilytä viileässä. (Halmeella mehu pakastetaan muovipulloissa)
Tarjolle tuotaessa laimenna vedellä oman maun mukaiseksi.
Ohje: Seija Halme
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

