Etikkaiset hunajaporkkanat sopivat grilliruoan seuraksi tai salaattia maustamaan
Anna hunajaporkkanoiden maustua jääkaapissa pari päivää.Mausteliemessä makua itseensä imeneet porkkanat sopivat sellaisenaan vaikka grilliruokien seuraksi.
Hunajaporkkanat
saanti 1 litra
- Ainekset
- 750 g porkkanoita
- Mausteliemi
- 2 ½ dl kuivaa omenasiideriä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl hunajaa
- ¼ tl suolaa
- Lisäksi
- pari rosmariininoksaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja siisti päät. Lyhennä tarvittaessa porkkanat purkin korkuisiksi. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa kahtia ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia, kunnes ne ovat puolikypsiä. Valuta porkkanat ja jäähdytä ne.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita, kunnes hunaja on liuennut.
Lado porkkanat litran vetoiseen suljettavaan lasipurkkiin. Lisää rosmariini ja korianterinsiemenet purkkiin. Kaada kuuma liemi purkkiin ja sulje se tiiviillä kannella. Liemen pitää peittää porkkanat.
Nosta jäähtynyt porkkanapurkki jääkaappiin maustumaan vähintään kolmeksi päiväksi. Tarjoa grillatun lihan tai kalan kaverina ja silppua myös salaatteihin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


