Mausteiset omenaruudut: Täydellinen syyspiirakka valmistuu pellillä
Tämän piirakan taikinaa ei vatkata, vaan se vain simppelisti sekoitetaan, joten se onnistuu myös aloittelevalta leipurilta.
Kotimaiset, pienet omenat ovat kauniita puolitettuina. Voit asetella omenapalat taikinalle haluamallasi tavalla. Kuva: Sanne KatainenKotimaisia omenoita saa nykyään kaupoista lähes ympäri vuoden. Mausteisen, siirapilla ja fariinisokerilla makeutetun taikinan kanssa hapokkaat omenat pääsevät oikeuksiinsa.
Mausteiset omenaruudut
noin 40 palaa
- Ainekset
- 225 g voita tai margariinia
- 3 ½ dl fariinisokeria
- 2 dl tummaa siirappia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 tl kanelia
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 ½ dl maitoa
- 2 kananmunaa
- noin 10 omenaa (kotimaisia)
Valmistusohje
Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mittaa rasva, sokeria, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes rasva on sulanut ja sokeria liuennut. Anna hetki jäähtyä.
Sekoita jäähtyneeseen rasvaseokseen loput aineet omenoita lukuun ottamatta. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja levitä tasaiseksi.
Huuhtele omenat tarvittaessa ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Poista siemenkodat ja karat. Asettele omenat taikinan päälle.
Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Piirakka säilyy jääkapissa kosteudelta suojattuna 4–5 päivää.
Vinkki: Voit asetella omenat taikinan päälle haluamallasi tavalla. Kuvan piirakassa pienet kotimaiset omenat on aseteltu taikinalle puolikkaina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

