Tallimestarin kiisseli
Tallimestarin kiisseli kuuluu jälkiruokaklassikoihin. Karviaiskiisselin päälle ripotellaan ruskistettua ja maustettua ruisleipämurua ja nautitaan herkku maidon kera.
Tallimestarin kiisseli kuuluu jälkiruokaklassikoihin. Sen tiedetään olleen muun muassa taitelija Pekka Halosen lempijälkiruoka.Tallimestarin kiisseli
6 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 5 dl karviaisia
- 2 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- ½ dl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 3 rkl voita
- 3 dl ruisleipää raastettuna
- ½ dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Tarjoiluun
- 1 dl kuohukermaa tai vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai maitoa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää marjat. Keitä, kunnes marjat ovat pehmenneet. Siivilöi mehu. Lisää joukkoon sokeri ja anna kiehahtaa uudelleen.
Liuota perunajauhot kylmään veteen. Ota kattila liedeltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Pane kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kiisseli jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää mukaan raastettu ruisleipä ja ruskista kevyesti. Mausta seos sokerilla ja kaakaojauheella. Anna jäähtyä.
Kaada kiisseli tarjoilumaljoihin. Ripottele päälle leipämurua. Nauti kiisselin maidon kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
