Maa-artisokkakeitto
Maa-artisokista tulee samettisen pehmeä keitto, kun kattilaan lisää vähän perunaa ja kuohukermaa. Siemensekoitus keiton pinnalla viimeistelee herkun.
Kermaisen pehmeän maa-artisokkakeiton viimeistelee paahdettu siemensekoitus ja tuore timjami. Kuva: Jaana KankaanpääMaa-artisokkakeitto
6 annosta
Ainekset
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 (200 g) jauhoista perunaa
- 1 (150 g) purjo
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl kuohukermaa
Pinnalle
- timjamia
- 1 1/2 dl siemensekoitusta
Valmistusohje
Pese ja kuori maa-artisokat. Halkaise ja pese purjo. Käytä purjosta vain valkoinen osa, jos haluat keiton olevan vaaleaa. Paloittele ainekset kattilaan ja keitä kypsiksi kasvisliemessä.
Soseuta tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Kaada takaisin kattilaan. Lisää ripaus valkopippuria, suola sekä puolet kermasta. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää loppu kerma vaahdoksi vatkattuna.
Paahda siemensekoitus kuivalla pannulla. Ripota pinnalle timjamia ja siemensekoitusta. Tarjoa alkukeittona sämpylän tai patongin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

