Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Minttu maistuu mocktailissa, jolla on erikoinen nimi

Frithiof eli minttu-mocktail on alkoholiton herkkujuoma.
Raikas minttu-Frithiof on alkoholiton vaihtoehto juhlaan.
Raikas minttu-Frithiof on alkoholiton vaihtoehto juhlaan. Kuva: Suvi Elo

Frithiofin eli minttu-mocktailin nimi tulee Turkuun upeita jugendrakennuksia suunnitelleelta arkkitehti Frithiof Strandellilta (1865–1924), jonka käsialaa Turun kauppatorin ympäristössä ovat Priman talo ja vanha Hamburger Börsin talo.

Frithiof eli ­minttu-mocktail

  • 2 cl itse tehtyä minttusiirappia (ohje alempana)
  • puolikkaan limen mehu
  • 4 cl luomu täysomenamehua
  • jäitä
  • muutama mintun lehti

Valmistusohje

Purista puolikkaan limen mehu shakeriin. Lisää minttusiirappi ja omenamehu. Ravista ainesosat jäiden kera. Kaada juoma jäineen lasiin ja koristele muutamalla mintun lehdellä. Halutessasi voit lisätä juomaan vichyä tai kivennäisvettä.

Vinkki: Jos et omista shakeria, voit käyttää vaikkapa kannellista hillopurkkia.

Minttusiirappi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mintun lehtiä varsineen

Valmistusohje

Kiehauta kaikki aineosat kattilassa. Anna mintun hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi mintun lehdet pois ja jäähdytä siirappi.