Minttu maistuu mocktailissa, jolla on erikoinen nimi

Frithiofin eli minttu-mocktailin nimi tulee Turkuun upeita jugendrakennuksia suunnitelleelta arkkitehti Frithiof Strandellilta (1865–1924), jonka käsialaa Turun kauppatorin ympäristössä ovat Priman talo ja vanha Hamburger Börsin talo.
Frithiof eli minttu-mocktail
- 2 cl itse tehtyä minttusiirappia (ohje alempana)
- puolikkaan limen mehu
- 4 cl luomu täysomenamehua
- jäitä
- muutama mintun lehti
Valmistusohje
Purista puolikkaan limen mehu shakeriin. Lisää minttusiirappi ja omenamehu. Ravista ainesosat jäiden kera. Kaada juoma jäineen lasiin ja koristele muutamalla mintun lehdellä. Halutessasi voit lisätä juomaan vichyä tai kivennäisvettä.
Vinkki: Jos et omista shakeria, voit käyttää vaikkapa kannellista hillopurkkia.
Minttusiirappi
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 dl mintun lehtiä varsineen
Valmistusohje
Kiehauta kaikki aineosat kattilassa. Anna mintun hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi mintun lehdet pois ja jäähdytä siirappi.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä19.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hyödynnä pakasteperunat ‒ neljä helppoa arkireseptiä19.3.
- IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa19.3. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.2022