Timjamilammas
Pääsiäislammas maistuu timjamilta. Kare on parhaimmillaan puolikypsänä. Kokonainen kyljysrivi säilyttää mehevyyden paremmin kuin irralleen leikatut kyljykset.
Kokonainen kyljysrivi säilyttää mehevyyden paremmin kuin pienet irralleen leikatut kyljykset. Kuva: Jaana KankaanpääTimjamilammas
5–6 annosta
Ainekset
- 2 (noin kilo) lampaankaretta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl dijonin sinappia
- 1/2 dl yrttisilppua timjamista ja lehtipersiljasta
- 1/2 dl korppujauhoja maissimuroista sekä hapankorpusta
- 3 rkl voita
Valmistusohje
Poista sulaneesta kareesta ylimääräinen rasva ja leikkaa kalvot.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Sivele pinnalle kerros sinappia.
Murskaa huhmaressa maissimuroja sekä hapankorppuja. Sekoita hienonnettujen yrttien kanssa. Ripottele seosta tasaisesti kareen pinnoille.
Sulata voi pannulla, kuumenna ja ruskista lihaan kaunis pinta, noin 4 minuuttia. Kypsennä kareita uunissa 150 asteessa noin 15 minuuttia.
Mittaa sisälämpötila lihasta, ei luun vierestä. Liha on vaaleanpunainen, kun lämpötila on 60–65 astetta.
Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 15 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
