Tässä suosikkiohje grillilihan tai makkaran kyytipojaksi: raparperichutney − kokeile sitä myös paahtoleivälle
Raparperista valmistettu chutney on varsinkin kesäisten grilliruokien herkullinen lisäke. Kokeile sitä myös paahtoleivällä esimerkiksi vuohen- tai homejuuston kanssa.- Raparperichutney
- noin 5 dl
- Ainekset
- 1 litra (noin 500 g) raparperiviipaleita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 pieni, mieto chilipalko
- 2 dl hillosokeria
- 1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 1 dl rusinoita
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Huuhtele raparperin varret ja kuori tarvittaessa. Viipaloi varret. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet. Hienonna chili veitsellä pieneksi silpuksi.
Laita kaikki ainekset teräskattilaan ja hauduta, kunnes seos sakenee. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä, jotta seos ei pala pohjaan.
Tölkitä ja jäähdytä. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran, kanan tai lihan kans
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



