Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Muhkeat ohukaiset

Retken jälkiruokaohukaiset voi paista myös ulkona nuotiolla. Ota valmis taikina ja paistinpannu mukaan. Lisäksi tarvitse pullosta juoksevaa rasvaa pannun voiteluun. Ohukaisten kanssa nautitaan raikkaasta appelsiinirahkasta. Toki hillokin maistuu lettujen seurana.
Nuotiotulilla voi paistaa ohukaiset tai lämmittää valmiiksi kypsennetyt. Appelsiinirahka on raikas lisuke ohukaisille.
Nuotiotulilla voi paistaa ohukaiset tai lämmittää valmiiksi kypsennetyt. Appelsiinirahka on raikas lisuke ohukaisille. Kuva: Jaana Kankaanpää

Muhkeat ohukaiset

noin 20 kpl

Ainekset

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 dl maitoa

Paistamiseen

  • juoksevaa Oivariinia

Appelsiinirahka

  • 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2–3 appelsiinia
  • (1 rkl sokeria)

Valmistusohje

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunnin verran ennen paistamista. (Voit halutessasi tehdä taikinan jo edellisenä iltana. Säilytä jääkaapissa peitettynä.) Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi. Retkelle voit pakata osan appelsiiniviipaleista rasiaan sellaisenaan lisättäväksi lettuannoksen päälle. Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon.

Lisää appelsiinipaloja. Mausta halutessasi sokerilla.