Muhkeat ohukaiset
Retken jälkiruokaohukaiset voi paista myös ulkona nuotiolla. Ota valmis taikina ja paistinpannu mukaan. Lisäksi tarvitse pullosta juoksevaa rasvaa pannun voiteluun. Ohukaisten kanssa nautitaan raikkaasta appelsiinirahkasta. Toki hillokin maistuu lettujen seurana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Muhkeat ohukaiset
noin 20 kpl
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 dl maitoa
Paistamiseen
- juoksevaa Oivariinia
Appelsiinirahka
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2–3 appelsiinia
- (1 rkl sokeria)
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunnin verran ennen paistamista. (Voit halutessasi tehdä taikinan jo edellisenä iltana. Säilytä jääkaapissa peitettynä.) Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi. Retkelle voit pakata osan appelsiiniviipaleista rasiaan sellaisenaan lisättäväksi lettuannoksen päälle. Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon.
Lisää appelsiinipaloja. Mausta halutessasi sokerilla.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin06:00
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Hapatetut porkkanat sopivat sellaisinaan lisukkeeksi tai vaikkapa aasialaisiin salaatteihin18.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017