Muhkeat ohukaiset
Retken jälkiruokaohukaiset voi paista myös ulkona nuotiolla. Ota valmis taikina ja paistinpannu mukaan. Lisäksi tarvitse pullosta juoksevaa rasvaa pannun voiteluun. Ohukaisten kanssa nautitaan raikkaasta appelsiinirahkasta. Toki hillokin maistuu lettujen seurana.

Nuotiotulilla voi paistaa ohukaiset tai lämmittää valmiiksi kypsennetyt. Appelsiinirahka on raikas lisuke ohukaisille. Kuva: Jaana Kankaanpää
Muhkeat ohukaiset
noin 20 kpl
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 dl maitoa
Paistamiseen
- juoksevaa Oivariinia
Appelsiinirahka
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2–3 appelsiinia
- (1 rkl sokeria)
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunnin verran ennen paistamista. (Voit halutessasi tehdä taikinan jo edellisenä iltana. Säilytä jääkaapissa peitettynä.) Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi. Retkelle voit pakata osan appelsiiniviipaleista rasiaan sellaisenaan lisättäväksi lettuannoksen päälle. Vaahdota kerma ja vatkaa rahka joukkoon.
Lisää appelsiinipaloja. Mausta halutessasi sokerilla.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta