Perinteinen maksakastike sopii arkeen, mutta käy jopa juhlaruuasta
Maksa on edullinen raaka-aine. Kastikkeen annoshinnaksi tulee vain vähän toista euroa.- Perinteinen maksakastike
- 4–6 hengelle
- (hinta 5,17 euroa eli alle 1,30 euroa/hlö))
- Ainekset
- 500 g tuoretta naudan maksaa
- 50 g voita
- 2 rkl jauhoja
- puoli litraa vettä
- 1 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
Paloittele maksapala kuutioiksi (poista kalvo, jos sitä ei ole poistettu).
Ruskista maksakuutiot pannulla voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla, siirrä odottamaan.
Lisää pannuun voi ja jauhot, ruskista. Kun seos on tumman ruskeaa, lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla. Anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
Lisää lopuksi kerma ja tarkista suola. Kuumenna kastiketta vielä hetki.
Lisäkkeeksi sopivat pottumuusi, puolukat sekä paistettu sipuli ja porkkana joko keitettynä tai raasteena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

