Supermehevää bostonpullaa on pakko ottaa lisää – näin valmistat sitä kotona
Mehevä ja maukas bostonpulla on kahvipöydän suosikki.
Bostonpulla saa makua ja mehevyyttä täytteen mantelimassasta, omenahillosta ja kanelista. Kuva: Sanne KatainenOmenainen manteli-bostonpulla
16 palaa
- Ainekset
- 2½ dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
- Täyte
- 50 g pehmeää voita
- 1 tl kanelia
- 1½ dl omenahilloa
- ½ (75 g) tankoa mantelimassaa
- Voiteluun
- kananmunaa
- Päälle
- 3 rkl mantelilastuja
- Koristeluun
- 2½ dl tomusokeria
- 2 rkl vettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, reilu puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli levyksi (noin 60 x 30 cm). Sivele pintaan rasva ja ripottele päälle kanelia. Levitä päälle hilloa ja karkealla terällä raastettu mantelimassa.
Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta. Nipistele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rulla 16 palaan ja nostele ne vuokaan (ø 26–28 cm) parin sentin päähän toisistaan. Kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
Voitele pulla kananmunalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Sekoita tomusokeriin vettä, kunnes seos on kastikemaista. Valuta kuorrutetta jäähtyneelle bostonpullalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
