Punainen herukkajäädyke
Raikkaan viileä punaherukkajäädyke melonin ja basilikan kera huipentaa kesäisen aterian.
Raikkaan viileä marjajäädyke melonin ja basilikan kera huipentaa kesäisen aterian. Kuva: Jaana KankaanpääPunainen herukkajäädyke
10 annosta
Ainekset
- 6 dl punaherukoita
- 2 dl mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 prk (500 g) vaniljakastiketta
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 1 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- vesimelonia
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Soseuta marjat ja mausta sose sokerilla. Vatkaa marjasose, vaniljakastike ja rahka sekaisin. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Tarkista maku, lisää halutessasi sokeria.
Kaada seos 1 1/2 litran jäädyke- tai pinnoitettuun kakkuvuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yli yön.
Nosta jäädyke jääkaappiin noin 40 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee sopivasti. Kastele vuoan ulkopinta nopeasti kuumaan veteen tai irrottele esimerkiksi veitsen avulla vuoasta.
Tarjoa lisäksi vesimelonia ja basilikanlehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

