Juusto-silakkarullat
Silakka on täyteläisen makuinen kala, jota voi maustaa voimakkaastikin hävittämättä kalan omaa makua. Silakkapihvien täyttämisessä saa käyttää mielikuvitusta.
Levitä silakkafileille tuorejuustoa, laita päälle tilliä ja kääri ne rullalle. Kypsennä rullat matalassa uunivuoassa. Kuva: Jaana KankaanpääJuusto-silakkarullat
5–6 annosta
Ainekset
- 600 g tuoreita silakkafileitä
- 1/2 rkl suolaa
Täyte
- 1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa tai
- 1 rasia (100 g) chilituorejuustoa tai
- 1 rasia (100 g) mustavalkosipulituorejuustoa
- tuoretta tilliä
Liemi
- 1 prk (2,5 dl) valmista juustokastiketta
Valmistusohje
Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla. Levitä fileelle tuorejuustoa ja laita päälle tillitupsu.
Kääri filee rullalle ja laita se matalaan, voideltuun uunivuokaan. Kaada valmis juustokastike rullien päälle vuokaan.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä keitettyjen perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

