Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruokaisat piimävohvelit

Tässä reseptissä kohtaavat lämpimät voileivät ja vohvelit.
Tässä reseptissä kohtaavat lämpimät voileivät ja vohvelit.
Tässä reseptissä kohtaavat lämpimät voileivät ja vohvelit. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruokaisat piimävohvelit

10–20 raudasta riippuen

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 75 g voisulaa
  • 4 dl piimää
  • 1 dl vettä

Täytteet

  • 125 g mozzarellaa
  • 150 g ohueksi leikattua kinkkua
  • 3 tomaattia

Väliin

  • lehtisalaattia

Valmistusohje

Pese ja lohko tomaatit. Poista siemenet ja kuutioi jäljelle jäänyt osa pieneksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää ripaus suolaa, sekoita ja anna olla hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita sooda kuiviin aineisiin ja sekoita kaikki vohvelitaikinan aineet yhteen. Anna turvota hetki. Kuutioi mozzarella ja kinkku hyvin pieneksi. Valuta tomaateista irronnut neste pois ja mausta tomaattikuutiot mustapippurilla.

Laita vohvelitaikina vohveliraudalle ja ripottele täytteitä päälle, enintään ruokalusikka kutakin. Paista normaaliin tapaan. Tarjoile välittömästi salaatin kera.