Perinteinen ruskea kastike valmistuu helposti
Ruskea kastike sopii monien ruokien seuraksi.Ruskea kastike
4 annosta
- Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 rkl riistafondia
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- ripaus rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
Valmistus
Kiehauta vesi ja riistafondi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mittaa vehnäjauhot paksupohjaiseen kattilaan. Ruskista jauhoja koko ajan vispilällä sekoittaen. Ruskistuminen kestää noin 5 minuuttia kattilasta ja lämmöstä riippuen. Kun jauhot ovat kauniin ruskeita, ota kattila pois liedeltä. Varo polttamasta.
Kumoa 1 dl lientä jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu liemi parissa erässä ja sekoita aina välissä tasaiseksi.
Laita kattila takaisin liedelle. Kuumenna, ja anna kastikkeen kiehua sekä saostua välillä sekoitellen. Tämä vie noin 5 minuuttia.
Sekoita voi ja mustapippuri valmiiseen kastikkeeseen. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä liemeen ja kastikkeeseen kiehumaan pari laakerinlehteä, timjamin- tai rosmariininoksan.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

