
Drinkkejä pakataan nyt tölkkeihin myös Suomessa – Getari on klassikkojuoman miedompi versio
Lonkeroiden ja Ready to drink -cocktailien kysyntä on noussut merkittävästi Suomessa.Maailmalla erilaisia cocktaileja on tölkitetty jo pitkään valmiina juotavaksi. Tämä Ready to Drink -tuotekategoria (RTD) on vahvasti nousussa nyt myös Suomessa.
Jarrua on RTD-juomissa Suomessa painanut sallittu 5,5 %:n alkoholipitoisuus, johon uusi lainsäädäntö ei valmistustaparajoitteen takia vaikuttanut. Nykyinen kahdeksan prosentin vahvuus käsittää vain käymisteitse valmistetut tuotteet. Tämä ei käsitä siis juomia, joiden valmistamiseen on käytetty tislettä.
RTD-juomatrendi on huomattu myös The Helsinki Distilling Companylla (HDCO). Tislaamo on tuonut nyt markkinoille tölkitetyn Gin & Tonic -lonkeron, Getarin.
”Maailmalla klassikkococktaileja on tölkitetty jo pitkään, mutta myös Suomessa RTD-kategoriaan laskettavien long drink -juomien myynti kasvoi viime vuonna yli 15 prosenttia. Getari onkin tuoksustaan ja maustaan lähtien hyvin tyylipuhdas valmis drinkki, mutta alkoholipitoisuudeltaan huomattavasti perinteistä Gin & Tonicia miedompi”, HDCO:n Master Distiller Mikko Mykkänen kertoo.
Kuvassa HDCO:n perustajat Master Blender Kai Kilpinen (vas.) ja Master Distiller Mikko Mykkänen. Kuva: Henri Juvonen, HDCOIdea Getariin lähti yksinkertaisesta oivelluksesta: vaikka suomalaiset rakastavat Gin & Tonicia, on kauppojen hyllyiltä puuttunut juoma, jossa gin pääsisi oikeuksiinsa tonicin kanssa.
Getari on valmistettu Helsinki Dry Ginistä, tonic-vedestä sekä sitruunamehutiivisteestä. Maistoimme uutuustuotetta, ja on helppo todeta, että Getari on todella lähellä perinteistä Gin & Tonic -cocktailia. Juoma on kirkasta, eikä muistuta lonkeroa, vaan juuri cocktailia – tosin miedompana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






