Omenateeleipä
Omenateeleivän muhkeuden salaisuus piilee kermaviilissä ja omenaraasteessa.Omenateeleipä
2 leipää
Ainekset
- 1 iso omena (noin 2 dl raastetta)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 prk kermaviiliä
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää omenaraaste, voisula ja kermaviili. Muotoile taikinasta pellille kaksi pyöreää, matalaa leipää. Ristikoi leipien pinta neljään lohkoon. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Juusto, hillo ja tee tai kahvi maistuvat tämän leivonnaisen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

