Pähkinämäen perunat
Pähkinämäen perunat on muunnos Hasselbackan perunat -klassikkoruuasta. Tällä kertaa perunoissa maistuu hasselpähkinä.Pähkinämäen perunat
Ainekset
- 10 perunaa
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl voisulaa
- 1 1/2 tl sormisuolaa
- 1 dl pähkinärouhetta (hasselpähkinää tai mantelia)
- 2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
Valmistusohje
Pese ja kuori perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita murska voisulaan.
Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2 mm päähän toisistaan. Älä tee viiltoja pohjaan asti, vaan jätä viillot noin puolen sentin päähän pohjasta, jotta perunat pysyisivät koossa.
Laita leivinpaperi uunivuokaan ja pane perunat siihen viipaloitu puoli ylöspäin. Voitele perunat voisula-valkosipuliseoksella ja ripottele pinnalle suolaa.
Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Sekoita keskenään pähkinärouhe, juustoraaste ja mausteet. Ripottele seos perunoille ja jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


