Suklaakoristeiset pikkuleivät
Murotaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Valkoisella tai tummalla suklaalla kuorrutetut pikkuleivät ovat tervetullut tuliainen.

Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Kuvassa takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Suklaakoristeiset pikkuleivät
Murotaikina
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- valko- tai tummasuklaata
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.
Pane valko- tai tummasuklaa paloina tukevaan pakastuspussiin. Pidä pussin kulmaa kiehuvassa vedessä, kunnes suklaa on kauttaaltaan sulanut. Anna hetken jäähtyä.
Tee pussin kulmaan pieni reikä neulalla ja pursota pikkuleipien päälle esimerkiksi nimi, numero, raitoja tai jokin kuvio. Anna pikkuleipien kovettua leivinpaperin päällä tai pakasta tarjottimella.
Lado pikkuleivät rasiaan vasta jäätyneinä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.