Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suklaakoristeiset pikkuleivät

Murotaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Valkoisella tai tummalla suklaalla kuorrutetut pikkuleivät ovat tervetullut tuliainen.
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Kuvassa takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä.
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Kuvassa takana suklaalla koristeltuja pikkuleipiä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaakoristeiset pikkuleivät

Murotaikina

  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • valko- tai tummasuklaata

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota murotaikinasta piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 200 asteessa noin 5 minuuttia ja jäähdytä.

Pane valko- tai tummasuklaa paloina tukevaan pakastuspussiin. Pidä pussin kulmaa kiehuvassa vedessä, kunnes suklaa on kauttaaltaan sulanut. Anna hetken jäähtyä.

Tee pussin kulmaan pieni reikä neulalla ja pursota pikkuleipien päälle esimerkiksi nimi, numero, raitoja tai jokin kuvio. Anna pikkuleipien kovettua leivinpaperin päällä tai pakasta tarjottimella.

Lado pikkuleivät rasiaan vasta jäätyneinä.