Pasta bolognese soijakastikkeella
Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä.
Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä. Kuva: Jaana KankaanpääPasta bolognese soijakastikkeella
5–6 annosta
Ainekset
- 500 g spagettia
- vettä, suolaa
Kastike
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1/2 dl tomaattisosetta
- 5 dl vettä
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl oreganoa
- 2 rkl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle
- karkeaa juustoraastetta mustaleimaemmentalista
- persiljaa tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Sulata voi isolla pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Lisää soijarouhe kuivana pannulle ja sekoita kasviksiin. Kaada päälle tomaattisäilykkeet, vesi ja mausteet.
Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jos kastike tuntuu löysältä, hauduta lopuksi ilman kantta. Tarkista lopuksi suolan määrä.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kastike lämpimän spagetin joukkoon. Ripottele valmiin annoksen päälle vahvan makuista juustoraastetta sekä persiljaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

