Pasta bolognese soijakastikkeella

Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä.
Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä.
Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pasta bolognese soijakastikkeella

5–6 annosta

Ainekset

  • 500 g spagettia
  • vettä, suolaa

Kastike

  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl tomaattisosetta
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Pinnalle

  • karkeaa juustoraastetta mustaleimaemmentalista
  • persiljaa tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Sulata voi isolla pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Lisää soijarouhe kuivana pannulle ja sekoita kasviksiin. Kaada päälle tomaattisäilykkeet, vesi ja mausteet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jos kastike tuntuu löysältä, hauduta lopuksi ilman kantta. Tarkista lopuksi suolan määrä.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kastike lämpimän spagetin joukkoon. Ripottele valmiin annoksen päälle vahvan makuista juustoraastetta sekä persiljaa.