Lohi-kasviskiusaus

Kiusaukseen voit lisätä huoletta runsaasti muita juureksia. Tulitikuiksi leikattuna niistä muhii juustoisessa liemessä myös vierasruoka parhaasta päästä. Kuva: Carolina Husu
Lohi-kasviskiusaus
noin 6 annosta
Ainekset
- 500 g perunaa
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- pala (150 g) lanttua
- 1—2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- noin 300 g kylmäsavulohta
- 2 tl oreganoa
- ½ tl suolaa
- 3 dl maitoa
- 1 pkt (250 g) sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija mustapippuri)
Päälle
- tilliä
Valmistusohje
Leikkaa kuoritut kasvikset ohuiksi tulitikuiksi, hienonna sipulit ja kumoa laakeaan voideltuun vuokaan (2 litraa).
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää suikaleiksi leikattu kala ja sekoittele mausteet tasaisesti kasvisten ja kalan joukkoon.
Kuumenna maito kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on liuennut maitoon. Kaada juustoseos tasaisesti vuokaan.
Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Koristele ruoka tillisilpulla ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä vaikka vihersalaattia, hölskykurkkuja ja etikkapunajuuria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Viinivinkki
Ranskalainen vegaaninen sitruksisen raikas Le Petit Batô Sauvignon Blanc (11,98 euroa/litra) valkoviini on muovipullossaan rento vaihtoehto savulohisten tai kasvispitoisten ruokien seuraan.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat