Pähkinäiset timjamijuurikkaat
Erilaisia juurikkaita yhdistelemällä syntyy värikäs tarjottava, jota höystävät pähkinät ja mantelit sekä vihreät lehdet.Pähkinäiset timjamijuurikkaat
lisuke 6 hengelle
Ainekset
- 4 keltajuurikasta
- 4 raitajuurikasta
- 3 punajuurta
- voita, ruususuolaa, mustapippuria
- timjamihunajaa
- tuoretta ja kuivattua timjamia
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl manteleita
- mangoldin tai pinaatin lehtiä
Valmistusohje
Keitä juurikkaat kypsäksi (punajuuret erikseen), jäähdytä, kuori ja paloittele. Paista juurikaspalat voidellussa uunivuoassa voinokareiden ja mausteiden kera 175 asteessa noin 30 minuuttia. Puolessa välissä paistoaikaa kääntele paloja niin, että voisula ja mausteet imeytyvät kaikkialle.
Paahda pähkinät ja mantelit paistinpannulla. Sekoita kypsät juurikaspalat magoldinlehtien ja paahdettujen pähkinöiden ja manteleiden kanssa ja ripottele päälle vielä timjamia.
Ohje: Tuuli Lovén
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

