Lohi Skagen
Perinteistä skagenia voi tuunata korvaamalla katkaravut kuutioidulla kylmäsavulohella.Lohi Skagen
10 leipää
Ainekset
- 1 pieni punasipuli
- 1/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 2 tl sinappia
- mustapippuria myllystä
- 10 viipaletta saaristolaisleipää
Koristeeksi
- tilliä
- sitruunaa
- kylmäsavulohta
Valmistusohje
Leikkaa punasipuli hyvin pieniksi kuutioiksi, samoin kala. Jätä kalaa hiukan koristeeksi.
Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella (noin puoli minuuttia), kunnes se alkaa kiinteytyä. Yhdistä ainekset. Tarkista suola.
Paahda leivät leivänpaahtimessa. Annostele seos leiville ja koristele kylmäsavulohella, sitruunalla ja ruohosipulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


