Koskenlaskijan nokkoskeitto
Alkukesän nokkosista voi valmistaa vaikkapa hennonvihreää juustoista keittoa.

Alkukesän hennonvihreä nokkoskeitto on maitoruokien parhaimmistoa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Koskenlaskijan nokkoskeitto
4—5 annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 1 l nokkosia ryöpättynä ja soseutettuna
- 1/2 pak (à 250 g) sulatejuustoa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Tarjoiluun
- raejuustoa
- ruohosipulisilppua
- keitettyjä munanpuolikkaita
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa maito joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää nokkossose ja juusto pilkottuna. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta ja tarkista maku.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa keiton kanssa raejuustoa sekä ruohosipulisilppua tai keitettyjä munanpuolikkaita.
Osaston luetuimmat
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi7.10.2022
- Jäikö kahvia yli? Näin valmistat siitä samettista kiisseliä27.1.
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Ehtivätkö banaanit tummentua? Kokeile nopeita banaani-pähkinäkakkusia27.1.
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019