Koskenlaskijan nokkoskeitto

Alkukesän nokkosista voi valmistaa vaikkapa hennonvihreää juustoista keittoa.
Alkukesän hennonvihreä nokkoskeitto on maitoruokien parhaimmistoa.
Alkukesän hennonvihreä nokkoskeitto on maitoruokien parhaimmistoa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koskenlaskijan nokkoskeitto

4—5 annosta

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 l nokkosia ryöpättynä ja soseutettuna
  • 1/2 pak (à 250 g) sulatejuustoa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Tarjoiluun

  • raejuustoa
  • ruohosipulisilppua
  • keitettyjä munanpuolikkaita

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa maito joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää nokkossose ja juusto pilkottuna. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta ja tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa keiton kanssa raejuustoa sekä ruohosipulisilppua tai keitettyjä munanpuolikkaita.