Koskenlaskijan nokkoskeitto
Alkukesän nokkosista voi valmistaa vaikkapa hennonvihreää juustoista keittoa.Koskenlaskijan nokkoskeitto
4—5 annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 1 l nokkosia ryöpättynä ja soseutettuna
- 1/2 pak (à 250 g) sulatejuustoa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Tarjoiluun
- raejuustoa
- ruohosipulisilppua
- keitettyjä munanpuolikkaita
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa maito joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää nokkossose ja juusto pilkottuna. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta ja tarkista maku.
Tarjoa keiton kanssa raejuustoa sekä ruohosipulisilppua tai keitettyjä munanpuolikkaita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


