Pikkelöidyt glögipunajuuret
Punajuuri löytää paikkansa rosollissa, mutta taipuu myös paahdettuna tai pikkelöitynä perinteiseen salaattiin. Pikkeliliemen joulujujuna toimii mausteinen glögi, ja kun punajuurien kaveriksi sujautat purkkiin sipuliviipaleita, nekin marinoituvat maukkaiksi salaatin aineksiksi. Pikkelöidyt punajuuret sopivat rosolliin lisäksi muihinkin salaatteihin. Lisää niitä salaattipedille vaikkapa omenan, appelsiinin tai granaattiomenan sekä mielijuustosi kanssa. Niin sinihome-, salaatti- kuin vuohenjuustotkin sopivat makeankirpeiksi marinoituneiden punajuurien makuun.Pikkelöidyt glögipunajuuret
saanti 1 litra
Ainekset
- 500 g punajuuria
- 1 pieni sipuli
Pikkeliliemi
- 2 dl punaviinietikkaa
- 1½ dl glögiä (tiiviste)
- 1 dl tummaa siirappia
- 1½ tl suolaa
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
Keitä pestyt punajuuret napakan kypsiksi, koosta riippuen noin 30 minuuttia. Jäähdytä punajuuret, poista kannat ja kuoret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Nostele punajuurilohkot kerroksittain sipuliviipaleiden kanssa litran vetoiseen, puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Mittaa etikka, glögi, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle purkkiin. Sulje ja ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Anna punajuurten maustua jääkaapissa pari päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Käytä parin viikon kuluessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

