Ilmasta valmistetulle proteiinille elintarvikehyväksyntä ensi vuoden alussa? Tehdasinvestointiin 15 miljoonaa euroa – suurin sijoittaja kotimainen ruoka-alan peluri
Hiilidioksidista ihmiskäyttöön ruokaa kehittävä Solar Foods on kerännyt 15 miljoonan euron rahoituspotin sijoittajilta, Fazer on niistä suurin.
Soleiini on patentoitu hiilineutraali proteiini, jota voidaan tuottaa ilmakehän hiilidioksidista, täysin irrallaan maaperästä. Kuva: Kari SalonenRuokateknologian kasvuyritys Solar Foods on ottanut uuden askeleen suunnittelemansa tuotantolaitoksen toteuttamisessa. Tehdasinvestoinnin saattaminen valmiiksi tarvitsee lisää pääomaa arviolta toiset 15 miljoonaa euroa.
Solar Foodsin tekniset innovaatiot perustuvat LUT-yliopiston (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto) ja Teknologian tutkimuskeskuksessa VTT:n tutkimustyöhön.
Proteiinijauhe valmistetaan sähkön avulla ilmakehän hiilidioksidista. Soleiiniksi nimetty jauhe on tarkoitus saada hyväkysytyksi elintarvikkeeksi ensi vuoden alussa.
"Fazer jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista. Osana tätä matkaa ja päämääränä on edelläkävijyys ruokateknologian saralla, Fazer toimii Solar Foodsin A-rahoituskierroksen johtavana sijoittajana", yhtiö kertoo tiedotteessaan.
Fazer ja Solar Foods ovat aloittaneet kumppanuuden 2019. Neljä muuta sijoittajaa ovat Bridford Investments Limited, Agronomics Limited, Lifeline Ventures and CPT Capital.
Rahoituskierroksen jälkeen Fazer on suomalaisen kasvuyrityksen suurin yksittäinen omistaja noin 15 prosentin omistusosuudella.
”Vahva perintömme tarjoaa meille juuret, joita tarvitaan rohkeiden innovaatioiden toteuttamiseksi. Tiedämme että meidän on muutettava globaali ruokajärjestelmä kyetäksemme vastaamaan kasvavaan ruuan kysyntään tulevaisuudessa”, kertoo Christoph Vitzthum, Fazer-konsernin konsernijohtaja.
Aktiivinen yhteistyö tutkimuksessa ja innovaatioissa Strateginen kumppanuus alkoi syyskuussa 2019 ja se keskittyy tutkimukseen, innovaatioon ja kaupalliseen kehitykseen.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

