Matti Jämsén viides EM-kokkikisassa
Kokkien EM-kilpailun eli Tukholman Bocuse d’Or -osakilpailun voitti torstaina Ruotsia edustava suomalaislähtöinen Tommy Myllymäki. Suomen edustaja Matti Jämsén lunasti jatkopaikan Lyoniin kokkien MM-kilpailuihin sijalla viisi. Lisäksi Jämsén palkittiin parhaasta lihavadista erikoispalkinnolla.”Taistelimme tiemme kärkikaartiin: top viidessä on hyvä olla. Viides sija on hyvä lähtökohta Lyoniin, mutta siellä meitä ei röykytä kukaan”, Jämsén totesi tuoreeltaan kisan jälkeen.
Syytä tyytyväisyyteen antoi se, että Suomi oli parempi kuin moni kova kilpakumppaninsa. Tanska sijoittui kilpailussa toiseksi ja Norja kolmanneksi. Sijalla neljä oli Ranska.
”Olin varma, että voitamme vihdoin Ranskan. Ärsyttää, ettei se vieläkään onnistunut. Taaksemme jäivät kuitenkin Britannian ja Islannin kaltaiset maat”, Jämsén sanoi.
Maailmanmestaruus ratkeaa tammikuussa
Lihavadin saama palkinto yllätti joukkueen myönteisesti, kalavadin heikot pisteet sen sijaan jäivät askarruttamaan.
Erityistä suitsutusta sekä joukkueen valmentaja Eero Vottonen että Jämsén antoivat ensi kertaa kansainvälisillä kisa-areenoilla esiintyneelle assistentti Antti Lukkarille.
”Olen ylpeä, miten Antti teki hommansa tuossa paineessa. Käsittämätöntä, että 20-vuotiaalla kundilla on noin hyvät hermot”, Vottonen kiitteli.
Jämsénin suunnitelmissa on pitää kuukauden tauko ennen kuin työ jatkuu kohti Lyonia, jossa maailmanmestarin tittelistä kilpaillaan ensi vuonna tammikuun lopussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


