Viisi vinkkiä kuivattujen sienten käyttöön

1. Kun käytät kuivattuja sieniä, voit liottaa ne ja käsitellä tuoreiden tavoin, tai voit murentaa tai jauhaa ne ruoan sekaan. Jos käytät murennettuja sieniä, ota huomioon, että sienijauhe imee itseensä nestettä.
2. Jos liotat kuivatut sienet, voit lisätä liotusnesteeseen mausteita jo valmiiksi.
3. Kuivatut sienet säilyvät pitkään, sillä sienissä ei ole rasvaa. Anna mahdollisuus myös muutaman vuoden takaisille kuivasienille, jos ne on säilötty tiiviisti lasitölkissä.
4. Jauhettuja sieniä voi käyttää mausteena antamassa ruokiin umamiaromia. Sienijauhe sopii esimerkiksi tomaattikastikkeeseen, keittoihin tai vaikkapa sämpylätaikinaan.
5. Kuivatuilla, jauhetuilla sienillä voit tehdä sienten makua tutuksi myös niille, joita sienten rakenne ei miellytä.
Osaston luetuimmat
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
- 4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
- Suomalaiskemisti kehitti ”taikalasin”, joka voi muuttaa koko viskimaailman
- Janssoninkiusaus
- Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät