Viisi vinkkiä kuivattujen sienten käyttöön

1. Kun käytät kuivattuja sieniä, voit liottaa ne ja käsitellä tuoreiden tavoin, tai voit murentaa tai jauhaa ne ruoan sekaan. Jos käytät murennettuja sieniä, ota huomioon, että sienijauhe imee itseensä nestettä.
2. Jos liotat kuivatut sienet, voit lisätä liotusnesteeseen mausteita jo valmiiksi.
3. Kuivatut sienet säilyvät pitkään, sillä sienissä ei ole rasvaa. Anna mahdollisuus myös muutaman vuoden takaisille kuivasienille, jos ne on säilötty tiiviisti lasitölkissä.
4. Jauhettuja sieniä voi käyttää mausteena antamassa ruokiin umamiaromia. Sienijauhe sopii esimerkiksi tomaattikastikkeeseen, keittoihin tai vaikkapa sämpylätaikinaan.
5. Kuivatuilla, jauhetuilla sienillä voit tehdä sienten makua tutuksi myös niille, joita sienten rakenne ei miellytä.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä13:00
- Makkarakupit3.6.2016
- Loistava juhannusaterian alkupala, jonka voit tehdä etukäteen: kylmä kasvissosekeitto ja siikaleivät22.6.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperikiisseli8.6.2018