Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pannuleipä

Omenasoseella maustettu pannuleipä on helppo syysleivonnainen.
Omenasoseella maustettu pannuleipä on helppo syysleivonnainen. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pannuleipä

uunipannullinen

Ainekset

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 3 dl maitoa
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl omenasosetta tai -hilloa
  • 75 g voita
  • 2 dl kauraleseitä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • kurpitsan- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaviili-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola ja omenasose. Lisää lopuksi sulatettu voi, leseet sekä jauhot. Alusta taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle. Peitä liinalla. Anna kohota 30 - 40 minuuttia. Voitele leivän pinta vedellä. Ripottele päälle siemenet. Paina veitsellä kevyesti ruudut leivän pintaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä liinan alla. Leikkaa paloiksi ja tarjoa voin ja juuston kanssa.