Pannuleipä

Omenasoseella maustettu pannuleipä on helppo syysleivonnainen. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pannuleipä
uunipannullinen
Ainekset
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 3 dl maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 1/2 dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 dl omenasosetta tai -hilloa
- 75 g voita
- 2 dl kauraleseitä
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- kurpitsan- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaviili-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola ja omenasose. Lisää lopuksi sulatettu voi, leseet sekä jauhot. Alusta taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle. Peitä liinalla. Anna kohota 30 - 40 minuuttia. Voitele leivän pinta vedellä. Ripottele päälle siemenet. Paina veitsellä kevyesti ruudut leivän pintaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä liinan alla. Leikkaa paloiksi ja tarjoa voin ja juuston kanssa.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle