Näiden kolmen ruokatuotteen vientiä suomalaiset tehostaisivat
Enemmistö pitää suomalaista ruuantuotantoa ja raaka-aineita erittäin laadukkaina.
Yli 87 prosenttia tutkimukseen vastaajista pitää suomalaista suklaata kansainvälisesti laadukkaana. Kuva: Markku VuorikariMarjat, makeiset ja leivät nousivat kolmen kärkeen, kun suomalaisilta kuluttajilta kysyttiin viiden ruokatuoteryhmän laadukkuutta kansainvälisessä vertailussa. Eniten kuluttajat arvostavat suomalaista suklaata, jota yli 87 prosenttia pitää kansainvälisestikin laadukkaana. Toiselle sijalle nousi leipä ja kolmanneksi suomalainen jauheliha. Muut kysytyt tuoreryhmät olivat kahvi ja olut, joita niitäkin yli puolet pitää melko tai erittäin laadukkaana.
Tutkimukseen vastasi lokakuussa 1 250 suomalaista ja sen toteutti Crowst.
Vastaajien mielestä suomalainen ruuantuotanto on kansainvälisesti vertaillen erittäin laadukasta. Sille annettiin arvosana 4,3 asteikolla 1–5. Lähes yhtä moni pitää suomalaisia raaka-aineita kansainvälisesti vertaillen erittäin laadukkaina.
Makuun liittyvä väittämä "Suomalainen ruoka on kansainvälisesti vertaillen erittäin maukasta" sai arvosanaksi 3,7.
Osa vastaajista yhdisti makuun liittyvän näkemyksensä myös mausteiden käyttöön, joka koettiin suomalaisessa kulttuurissa kansainvälisesti vertaillen hillityksi.
Lue myös
Miksi suomalaisen ruuan arvo ei kasva? Matti Apusen ruokapamfletti tarjoaa neljä vastausta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
