Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Chiliset jättikatkaravut

Chilillä marinoidut jättiravunpyrstöt ovat meheviä ja maukkaita, joko alkupaloina tai osana tapas-pöytää.
Tarjoa marinoitujen katkarapujen kanssa dipiksi aiolia ja tuoretta patonkia.
Tarjoa marinoitujen katkarapujen kanssa dipiksi aiolia ja tuoretta patonkia. Kuva: Sanne Katainen

Chiliset jättikatkaravut

4 annosta

Ainekset

  • 24 jättikatkaravunpyrstöä

Marinadi

  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1—2 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet pois)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl savustettua paprikajauhetta

Valmistusohje

Sulata pakastetut ravut ja kuivaa ne talouspaperilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Sekoita marinadi rapujen joukkoon, peitä kulho ja anna maustua mieluiten yön ajan.

Grillaa rapuja kuumassa grillissä tai uunivastusten alla muutama minuutti molemmin puolin.

Dippaa ravunlihat pyrstöstä kiinni pitäen aioliin ja nauti alkuruokana.