Nokkosmuhennos on helppoa villiruokaa ‒ tarjoile se halloumin kanssa

Nokkosen nuoret, pehmeät lehdet ovat herkullisimpia.
Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten älä käytä nokkosmuhennokseen liikaa suolaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nokkosmuhennos ja paistettua halloumia

(4 annosta)

Ainekset

  • noin 1 l pieniä nokkosenversoja
  • 2 l vettä nokkosten ryöppäykseen
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,25 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 250 g halloumijuustoa

Paistamiseen

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • oliiviöljyä

Tee näin

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ryöppää siinä nokkosia muutaman minuutin ajan. Kaada ne siivilään ja valuta.

Kun nokkoset ovat jäähtyneet, purista enin vesi pois ja silppua nokkoset saksilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja silppua sipuli. Laita kannelliselle paistinpannulle 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipulisilppua keskilämmöllä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää nokkossilppu ja mausteet. Sekoittele pari minuuttia, vähennä lämpöä ja lisää ruokakerma. Anna muhennoksen hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

Viipaloi halloumi ja paista viipaleet oliiviöljyssä kullan­ruskeiksi. Tarjoa nokkos­muhennoksen kanssa.