Raparperikiisseli
Perinteinen raparperikiisseli nautitaan jugurtin, kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai maidon kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Raparperikiisseli
5–6 annosta
Ainekset
- 1/2 l raparperipaloja
- 1 l vettä
- 1 1/4 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- (1 pieni varsi tuoretta rosmariinia)
- (1 kanelitanko)
Lisäksi
- 2 dl kreikkalaista jugurttia
- 1 dl kookoskermaa tai kuohukermaa
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Keitä raparperipaloja sokerilla maustetussa vedessä noin puoli tuntia. Lisää mukaan halutessasi rosmariinin oksa tai kanelitanko. Kun raparperi on kypsää, ota mauste pois. Rosmariinin maku mietonee kiisselin jäähtyessä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Nosta kattila levyltä ja lisää vesitilkkaan sekoitettu perunajauho. Nosta takaisin levylle ja kuumenna, kunnes pulpahtaa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jugurtti.
Mausta sokerilla. Tarjoa kiisselin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Samettisen tulista thairuokaa Tampereella ‒ kunpa aasialaisissa riisin tilalle saisi kotimaista ohraa tai kauraa ja lihat olisivat kotimaisia2.7.
- Laktoosittomista tuli valtavirtaa, mutta menetelmä niiden valmistamiseksi syntyi sattumalta2.7.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Juurileipurit ovat 210 vuotta täyttävän Rapion Myllyn vakioasiakkaita – suosittu kesäkohde ostaa erityisen hyvälaatuisen viljansa näin läheltä14:00
- Jos mökillä ei ole uunia, niin kypsennä leipä grillissä? Tässä ohje maistuvaan jugurttileipään1.7.
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Mummon lihapullat10.3.2017