Raparperikiisseli

Perinteinen raparperikiisseli nautitaan jugurtin, kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai maidon kera.
Perinteinen raparperikiisseli nautitaan jugurtin, kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai maidon kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raparperikiisseli

5–6 annosta

Ainekset

  • 1/2 l raparperipaloja
  • 1 l vettä
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • (1 pieni varsi tuoretta rosmariinia)
  • (1 kanelitanko)

Lisäksi

  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 1 dl kookoskermaa tai kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Keitä raparperipaloja sokerilla maustetussa vedessä noin puoli tuntia. Lisää mukaan halutessasi rosmariinin oksa tai kanelitanko. Kun raparperi on kypsää, ota mauste pois. Rosmariinin maku mietonee kiisselin jäähtyessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta kattila levyltä ja lisää vesitilkkaan sekoitettu perunajauho. Nosta takaisin levylle ja kuumenna, kunnes pulpahtaa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jugurtti.

Mausta sokerilla. Tarjoa kiisselin kanssa.