Parjattu sääilmiö Ranskassa antoi uuden sadon viinille roimasti makua – onko tässä sopiva juoma makkaran seuraksi?
Beaujolais Nouveau -sadon laatua on arvioitu tänä syksynä erinomaiseksi.
Marraskuun kolmas torstai on viininharrastajien juhlaa, kun uuden sadon viini tulee myyntiin. Kuva: Harri Kallio-KurssiRanskalaiselta AOC-viinintuotantoalueelta Beaujolais’ta saadaan joka vuosi vain muutama viikko sadonkorjuun jälkeen käsinpoimituista Gamay-rypäleistä valmistetut Beaujolais Nouveau -punaviinit.
Tuotepäällikkö Carla Seitovirran mukaan tämän vuoden sadon laatu oli erinomainen.
”Kevät ja kesä oli tänä vuonna koko Ranskassa kuuma ja sademäärä jäi puoleen normaalista. Beaujolais Nouveau -sadon laatu oli erinomainen. Helleaallot tuottivat runsaan sokeripitoisia, joskin pienikokoisia rypäleitä. Näistä rypäleistä on nyt tuotettu aromaattisia, tuoreen hedelmäisiä sekä runsaan punaisia Beaujolais-viinejä”, Seitovirta kertoo tiedotteessa.
Uuden sadon kevyet punaviinit ovat mutkattomia nautiskeluviinejä syysiltoihin. Ne ovat makumaailmaltaan raikkaan punamarjaisia, vähätanniinisia sekä kevyen mausteisia.
”Marjaisa ja raikas viini on hyvä kumppani kevyille juustoille, salaateille tai vaikkapa mausteiselle makkaralle. Ne ovat erinomainen valinta myös joulupöytään sointuen hienosti yhteen esimerkiksi joulukinkun kanssa.”
”Viinit on tarkoitettu nauttivaksi nuorena. Hedelmäisen luonteensa ja parhaat ominaisuutensa viini säilyttää noin kuuden kuukauden ajan. Nouveaut kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila tarjoilulle on 12–14 astetta.”
Viini vapautuu myyntiin samaan aikaan ympäri maailman, aina marraskuun kolmantena torstaina.
Alkon myymälöissä sekä verkkokaupassa eilen torstaina myyntiin tuli kaksi pullotetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






