Helle potkaisi mansikan pääsatokauden käyntiin – 70-90 prosenttia tilojen tarvitsemasta työvoimasta saatu palkattua
Mansikan kaikki myyntitavat ovat jo käytössä. Nyt on paras aika ostaa ensi talven pakastemansikat, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto tiedottaa.
Mansikat ovat Suomen suosituinta lähiruokaa, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto kertoo. Kuva: Carolina HusuHelteet ovat saaneet mansikan pääsatokauden kunnolla käyntiin, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry tiedotteessaan.
”Helteinen sää kypsyttää mansikoita nyt vauhdilla”, toteaa liiton puheenjohtaja Tarja Matomäki.
”Mansikan pääsatokausi ajoittunee normaalien vuosien tapaan heinäkuun kahdelle ensimmäiselle viikolle. Ensimmäisenä pääsatokausi alkaa Lounais- ja Etelä-Suomessa ja heinäkuun toisella viikolla myös Itä- ja Pohjois-Suomessa.”
Mansikan kaikki myyntitavat ovat jo käytössä. Niitä voi ostaa suoraan tiloilta, kaupoista, toreilta ja marjanmyyntipisteistä. Myös itsepoiminta on käynnistynyt tämän vuoden osalta.
Mansikat ovat tällä hetkellä erittäin laadukkaita ja hyvin makeita. Makeimmat mansikat syntyvät, kun yö- ja päivälämpötilojen ero suuri.
Marjanviljelijät ovat saaneet palkattua noin 70-90 prosenttia tarvittavasta työvoimasta.
”Elinkeino vaatii paljon työvoimaa ja tällä hetkellä on käsillä kesän huippuviikot. Työvoimaa tarvitaan sadonkorjuuseen, tuotteiden pakkaamiseen, logistiikkaan ja myyntityöhön, toteaa liiton toiminnanjohtaja Miika Ilomäki.
Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa, että mansikka on herkkä marja.
Itsepoimijoiden kannattaa kerätä marjat ilman kantaa - tämä vähentää marjojen käsittelyä kotona.
Pakastin on hyvä laittaa pakastusasentoon jo päivää ennen pakastuksen aloittamista.
Kerralla ei kannata pakastaa yli 10-15 kiloa, sillä useimpien pakastinten pakastusteho alkaa tätä suuremmalla määrällä kärsiä ja pakastettavan marjan laatu heikkenee.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
