Bostonkakun ja runebergintortun herkullinen yhdistelmä – tätä on testattava!
Tämä herkullinen kakku yhdistää perinneleivoksen ja maukkaan bostonkakun.
Runebergin päivän kunniaksi kahvipöydässä komeilee vadelmatäytteinen bostonkakku. Kuva: Sanne KatainenRunoilijan bostonkakku
1 kpl
- Ainekset
- 3 dl maitoa
- ½ pak (25 g) tuorehiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita sulatettuna
- Täyte
- 1 rasia (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia
- 1 dl pakastevadelmia rouhittuna
- Voiteluun
- 1 muna
- Koristeluun
- 1½ dl tomusokeria
- 1 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
Sekoita hiiva kylmään maitoon. Lisää kardemumma, muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sulatettu, hiukan jäähtynyt voi taikinaan.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 40 cm). Levitä levylle tasainen kerros paistonkestävää vadelmamarmeladia. Ripottele pinnalle jäisinä rouhitut vadelmat. Kääri rullalle.
Leikkaa rullasta noin kolmen sentin paloja. Nosta palat leikkauspinta päällepäin voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Kohota kakkua peitettynä huoneenlämmössä noin kolme tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Koristele jäähtyneenä sokerivedellä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

