Nokkos-pastasalaatti
Keitä nokkos-pastasalaattiin kierrepastaa, sillä nokkossose tarttuu siihen tasaisesti.
Keitä nokkos-pastasalaattiin kierrepastaa, sillä nokkossose tarttuu siihen tasaisesti. Kuva: Sanne KatainenNokkos-pastasalaatti
4 annosta
Ainekset
- 200 g täysjyväpastaa
- vettä, suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l nokkosen versoja tai lehtiä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- 200 g lämminsavulohta
- (sitruunanlohkoja)
Valmistusohje
Kiehauta huuhdellut nokkoset, valuta ja soseuta. Mausta sose suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Täysin kypsä pasta on helposti ”lötkön” tuntuista salaatissa. Valuta ja sekoita joukkoon ruokaöljy sekä nokkossose.
Laita ainekset tarjolle laakeaan kulhoon. Murra salaattijuustolohkoista reiluja paloja ja leikkaa savukala haarukkapaloiksi. Laita tarjolle halutessasi vielä sitruunalohkoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

