Maksaa appelsiini-kermakastikkeessa
Maksa kypsyy todella nopeasti, joten älä ylikypsennä sitä. Appelsiini ja hienonnettu fenkoli antavat maksakastikkeelle raikasta makupotkua.
Appelsiini ja hienonnettu fenkoli antavat maksakastikkeelle raikasta makupotkua. Kuva: Jaana KankaanpääMaksaa appelsiini-kermakastikkeessa
4 annosta
Ainekset
- noin 500 g naudanmaksaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
Marinadi
- 2 dl appelsiinista puristettua mehua
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
Kastike
- 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
- persiljaa
Valmistusohje
Poista maksasta kalvot työntämällä sormet maksan ja kalvon väliin.
Leikkaa maksa noin senttimetrin viipaleiksi ja siitä muutaman sentin suikaleiksi. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Sekoita marinadiliemen ainekset keskenään ja kaada suikaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Paista valutettuja maksapaloja öljy-voiseoksessa paistinpannussa muutaman minuutin ajan. Ota maksat sivuun.
Kaada pannulle marinointiliemi ja kerma. Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Kumoa maksat kastikkeeseen lämpenemään.
Tarjoile heti vaikka perunamuusin tai riisin ja salaatin kanssa. Koristele persiljasilpulla.
Muista!
Maksa kypsyy todella nopeasti. Jos ylikypsennät sen, rakenteesta tulee sitkeää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
