Maksaa appelsiini-kermakastikkeessa

Maksa kypsyy todella nopeasti, joten älä ylikypsennä sitä. Appelsiini ja hienonnettu fenkoli antavat maksakastikkeelle raikasta makupotkua.
Appelsiini ja hienonnettu fenkoli antavat maksakastikkeelle raikasta makupotkua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maksaa appelsiini-kermakastikkeessa

4 annosta

Ainekset

  • noin 500 g naudanmaksaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä

Marinadi

  • 2 dl appelsiinista puristettua mehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna

Kastike

  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot työntämällä sormet maksan ja kalvon väliin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa maksa noin senttimetrin viipaleiksi ja siitä muutaman sentin suikaleiksi. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Sekoita marinadiliemen ainekset keskenään ja kaada suikaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Paista valutettuja maksapaloja öljy-voiseoksessa paistinpannussa muutaman minuutin ajan. Ota maksat sivuun.

Kaada pannulle marinointiliemi ja kerma. Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Kumoa maksat kastikkeeseen lämpenemään.

Tarjoile heti vaikka perunamuusin tai riisin ja salaatin kanssa. Koristele persiljasilpulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muista!

Maksa kypsyy todella nopeasti. Jos ylikypsennät sen, rakenteesta tulee sitkeää.